inzicht door uitzicht – uitzicht door inzicht

door | 0 Reacties

Een week geleden sloten we de eerste wandelweek af. Wat was het leuk, mooi, in- en ontspannend! Samen met Anke Jenniskens organiseerden we deze week met als doel: wandel, geniet en verbind. We besloten dicht bij onze passie en ook dicht bij onze persoonlijke werkwijze te blijven. Zo weinig mogelijk vooraf organiseren in de overtuiging en het vertrouwen dat dat wat nodig is voor mensen zich vanzelf ontvouwt wanneer de ruimte er daarvoor is. Gewoon door aandacht, luisteren en het pad te volgen dat mensen uit zichzelf aangeven. Dat lijkt heel simpel en gemakkelijk, maar dat is het niet. We zijn allemaal zo geneigd vast te houden aan modellen, aan kennis en aan structuur. Het vraagt open te staan voor wat zich in het moment aandient en de controle los te laten. Ik maakte zelf die fout nog een keer die week, toen ik voorstelde een ‘bedachte’ oefening te doen. Gelukkig hadden we mondige deelnemers die mij er op wezen dat ik tegen mijn eigen praktijk in ging en dat ze daar ook helemaal geen behoefte aan hadden. Ze konden met de geboden ruimte heel goed zelf hun inzichten krijgen….

Wij zorgden voor de randvoorwaarden zodat onze deelnemers ook daadwerkelijk hun ruimte konden voelen en nemen. Naast openheid en vertrouwen, luisteren en aandacht is dat ook gewoon heel praktisch. De route, de overnachtingen, yoga in de ochtend en voetmassage in de avond. En elke dag gezond en lekker eten. Want dat is deel van de filosofie van deze week. Niet alleen het wandelen, maar ook op een gezonde manier en zo dicht mogelijk bij de natuur te zijn. Deze wandelweek over de Dutch Mountain Trail levert daar alle ingrediënten voor. Pittige wandelingen over heuvels met mooie uitzichten die wel inspanning vragen, en dat levert dan weer mooie inzichten op.

Volgend jaar organiseren we hem wee!

 

 

 

 

 

Wat levert het op? Een kleine greep uit de reacties van de deelnemers:

Susan: Was het allemaal halleluja? Bijna wel! Echt waar. Het was pittig, maar wandelen in zo’n prachtige omgeving met perfect wandelweer, helpt enorm. Op donderdagmiddag kwam dan toch ‘de man met de hamer’. En hij besloot om Jasna en mij maar meteen tegelijk een slag toe te dienen. Wel zo handig 😂 We spraken echter meteen uit hoe we ons voelden en wonder boven wonder was het binnen een half uur over. Weer even in levende lijve ervaren 🙏🏻
Jasna: Ik had me opgegeven voor deze wandeltocht, omdat ik behoefte had aan wat Jasna tijd. Even los van mijn gezin en de focus op mezelf en mijn eigen onderneming. Heerlijk om zo ontzorgd te worden en om me helemaal te kunnen focussen op de wandeling. Een wandeling die met momenten pittig was, maar bovenal heel mooi. Op de mooiste plekken in Zuid Limburg gewandeld en genoten van de mooiste uitzichten. Ik heb uit de tocht gehaald wat ik hoopte te halen…inzichten waar ik weer verder mee kan! Mijn pad…mijn manier…mijn tempo!!!

 

 

 

 

 

 

Wil je via e-mail op de hoogte gehouden worden van nieuwe blogartikelen? Schrijf je dan hieronder in. Uitschrijven kan altijd via de uitschrijflink in de mails die je van mij ontvangt.

Loading

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.