Grenzen verkennen met ademen

door | 0 Reacties

“To be is to be in relation”, schreef Krishnamurti.

Wij zijn altijd in relatie met mensen en ook met de natuur, ideeën en dingen om ons heen. We zijn ook in relatie met onszelf, onze overtuigingen, verlangens en behoeften. Die relatie tussen ons-zelf en onze omgeving en de grenzen daarin kun je met ademoefeningen aan het licht brengen. Het is bijzonder  wanneer je dat gezamenlijk kunt ervaren. Je merkt dat sterk in een ademsessie in een groep. De oefening in een groep kan onbewust/energetisch jouw ademwerk versterken. De som is dan meer dan de delen en die energetische ‘boost’ helpt jou om dieper en verder te komen in het verkennen van je grenzen en mogelijkheden. Bewustzijn van je ademhaling is daarbij cruciaal. Je kunt dat ‘vergeten’ en vertrekken naar verre, vaak mooie oorden. Het kan ook hinderen, als je je aan de aanwezigheid en het ademen van anderen stoort. Waarom zou je daaraan storen? Blijkbaar komt er iets van de ander bij ons binnen en kunnen we ons daar moeilijk van afsluiten. Dat op te merken zonder oordeel en te blijven focussen op je eigen adem is onderdeel van de oefening die je doet. Of je vertrekt of hinder ervaart, het gaat er niet om dat het lukt, het gaat erom dat je het ervaart!

Op 8 mei en 9 juni zijn de laatste ademsessies van dit voorjaar. Zoals gebruikelijk in Zuiderlicht, Breda. Op 8 mei van 1930 tot 2120 en op 9 juni van 0930 tot 1130. Kosten: 25 Euro, vooraf te betalen via Tikkie (laat je telefoonnummer achter op de contactpagina). Afmelden maximaal 48 uur van te voren.

Wil je via e-mail op de hoogte gehouden worden van nieuwe blogartikelen? Schrijf je dan hieronder in. Uitschrijven kan altijd via de uitschrijflink in de mails die je van mij ontvangt.

Loading

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *